Bu Blogda Ara

SCRATCH İLE ROBOTİK KİTABI (MBOT-MBLOCK)

Yine sonuna kadar kullandığım bir kitabın incelemesini yapmak için beraberiz.
Bilişim olan alanıma ilk girişim ile beraber önüme bir çok robotik materyali listelendi. Beni oldukça endişelendiren ve korku uyandıran.😖 Çünkü bilmediğim şeylerdi ve kulağa fazlasıyla yabancı geliyordu.😕

İlk yıl ki iş tecrübemde fazlasıyla haşır neşir olduğum beni endişelendiren fakat şimdilerde büyük gülücüklerle anımsadığım kit😶. Mbot.

Kendisine karşı duyduğum endişeyi yenmemdeki en büyük yardımcı bu kitaptı👏

Basit anlatım tarzı ve güçlü yönlendirmeleriyle kendisini el kılavuzu yaptıran kitap, mutlaka sizlerinde kitaplığında bulunmalı👍.

Biraz da kitabımızın içeriğine değinelim...


Kitap, içindekiler kısmı hariç toplam 12 bölümden oluşuyor. 

1.Bölümde mbot'un kurulumuna ayrıntılı bir biçimde değinilmektedir.

2.Bölümde ise, "Kontrol ve Bağlantı" başlığı adı altında, bağlantı noktaları ve çözümleri hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

3.Bölümde ise, "mBlock" başlığı adı altında, mblock programının tanıtımı ve çalışma mantığı hakkında açıklamalara yer verilmektedir.

4.Bölümde ise, "Hareket" başlığı adı altında, mbot'un nasıl hareket edileceği konusunda yönlendirme ve kodlamalar verilmektedir.

5.Bölümde ise, "Rgb Led" başlığı adı altında, rgb led çalışma mantığı hakkında bilgilendirme ve uygulama örnekleri yapılmaktadır.

6.Bölümde ise, "Işık İle Çalışan Robot" başlığı adı altında, ışık ve diğer sensörlerin açıklandığı bir uygulama yaptırılmaktadır.

7.Bölümde ise, "Engelden Kaçan Robot" başlığı adı altında, ultrasonik sensörün çalışma mantığı  ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılmaktadır.

8.Bölümde ise, "Müzisyen Robot" başlığı adı altında, buzzer'ın çalışma mantığı  ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılmaktadır.

9.Bölümde ise, "Çizgi İzleyen Robot" başlığı adı altında, çizgi izleme sensörünün kullanımı  ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılmaktadır.

10.Bölümde ise, "Park Sensörlü Araba" başlığı adı altında, park sensörünün çalışma mantığı  ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılmaktadır.

11.Bölümde ise, "Kızılötesi Uzaktan Kumanda" başlığı adı altında, kzılötesi uzaktan kumandanın çalışma mantığı  ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılmaktadır.

12.Bölümde ise, "Mbot Matrix" başlığı adı altında, 8x16 led matris programlama ve kodlamaların  yer verildiği bir uygulama yapılarak kitap tamamlanmaktadır.

Bu yayın gerçekten uygulama el kitabı niteliğinde faydalı bir üründür. Kesinlikle gelişim açısından tavsiye ediyorum.

Keyifle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder