Bu Blogda Ara

Arduino Proje El Kitabı - MARK GEDDES

Bu yazıda sizlerle "Arduino Proje El Kitabı"nı inceleyeceğiz.

Profesyonel ellerin ürünü olan kitabımız, giriş ve kitap hakkındaki bilgilendirme kısımlarının ardından yedi bölüm başlığıyla devam ediyor. Bileşenler ve arduino pin referanslarının verildiği son iki bölümün ardından kitap sonlandırılıyor.

Bu kitabı yaklaşık bir yıl önce çalıştığım bir kurumda arduino projeleri üretmek adına edinmiştim. 

Kitap gerçekten de programlamaya yönelik projeler içeren, temel elektronik bilgisini giriş seviyesinde veren proje bazlı bir yayın.

Bir teşekkür yazısı ile başlangıç yapılan kitap, arduino serüvenini tanımlayan bir giriş, devinim süreci, kitap hakkındaki genel bilgi ve kitap düzeni başlıkları ile devam ettirilirken  editörün önsözü verildikten sonra içerik bölümlerine giriş yapılıyor.


İlerlemelerin "Proje" başlıkları adı altında verildiği kitapta, "Proje 0" bölümü projeden ziyade başlangıç bilgilendirmeleri, temel elektronik, arduino uno, güç, kablo, ide vb kavramlar üzerinde durulup, pin kavlamları,ekipman, araçlar, lehimleme ve arduino bileşenlerinin açıklamalarıyla sonlandırılıyor.

İçerisinde altı adet proje barındıran "Ledler" adlı birinci bölümde ise, buton kontrollü led, ışık seviyesini ayarlayan potansiyometro kontrollü led, çubuk grafik, disko ışığı, bitki izleme ve hayalet dedektörü projeleri yapılmıştır. 

"Ses" adlı ikinci bölüm ise içerisinde toplamda üç proje barındırıyor.Bunlar: Arduino Melodi, Hafıza Oyunu ve Gizli Kapı Tıklama Kilidi'dir.

"Servolar" adlı üçüncü bölüm ise "Joystick Kontrollü Lazer" ve "Uzaktan Kumandalı Servo" olmak üzere iki proje barındırıyor.

"LCD'ler" adlı dördüncü bölüm ise içerisinde toplamda dört proje barındırıyor.Bunlar: Lcd Ekran Kullaımı, Hava Durumu İstasyonu, Falcı, Tepki Süresi Oyunu'dur.

"Nümerik Sayaçlar" adlı beşinci bölüm ise "Elektronik Zar" ve "Roket Fırlatıcı" olmak üzere iki proje barındırıyor.

"Güvenlik" adlı altıncı bölüm ise içerisinde toplamda altı proje barındırıyor.Bunlar: İzinsiz Giriş Sensörü, Lazer Tuzaklı Alarm, Sensörlü Tabanca, Hareket Sensörlü Alarm, Tuş Takımlı Giriş Sistemi ve Kablosuz Kimlik Kartı İle Giriş Sistemi'dir.

"İleri Seviye" adlı üçüncü bölüm ise "Gökkuşağı Işık Gösterisi" ve "Kendi Arduino'nuzu İnşa Edin!" olmak üzere iki proje barındırıyor.

Ek A ve B olmak üzeri, "Bileşenler" ve "Arduino Pin Referansı" içerikleriklerinin ardından kitap sonlandırılıyor.

Genel anlamda projeler bol görsel içerikli olup📷, malzeme listesi ve resimlerinin yer aldığı çalışma düzeni ve yapısının anlatıldığı, genel kavram örneklerinin verildiği sıralı anlatım tarzı ve ide programının taslak yapısının tek tek açıklamalı biçimde verilmesiyle güçlü bir açıklama tarzı gerçekleştirilmiştir💪. Ayrıca genel ve ayrıntılı olmak üzere iki adet içindekiler bölümünün verilmiş olması kitaba artı bir özellik olarak geri dönüyor.✔

Keyifle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder