Bu Blogda Ara

Çocuklar İçin Scratch İle Kodlama

En sevdiğim kitaplardan biriyle yine beraberiz. Seviyorum diyorum çünkü her ne kadar eleştirdiğm yönlerinin çokluğu kafa karıştırıcı olsa da  devamlı kullandığım yayın olan kendilerinin üzerimde hakları çoktur ✋

Hem bu ve benzeri platformlarda, hem verdiğim çevrimiçi-çevrimdışı eğitimlerde, hem de öğretmenlik hayatımda kullandığım güvenilir, omuzdan yük alan, destekleyici, anlaşılır ve açık kaynaklı bir yayındır kendileri.

Bu yayının "6+ yaş" için olan kitabını da daha önce sizler için incelemiştim. Zaten o yayını da kullanmıştım 👧. 

Gerek tasarımı gerek içerik itibariyle güvenip alabileceğiniz ve pişman olmayacağınız bir kitaptır kendileri. 



Uygulama bazlı ilerleyen kitabımız, içerisinde birkaç sayfa önyacı ve öneri kısmıyla giriş yaptıktan sonra diğer yayınlarını da tanıtmayı ihmal etmiyor.💭

İçindekiler kısmının ayrıntı seviyesini gerçekten de yerinde tutup, çevrimiçi ve çevrimdışı editörlerini tanıttıktan sonra basitten karmaşığa doğru uygulamalar vererek tüm blokları bu şekilde öğretmeyi tercih ediyor.

Bu şekilde ilerlemenin, diğer yazılarımda da belirttiğim gibi riskli ama etkili bir öğrenme yöntemi olduğunu düşünüyorum.Zira scratch uygulamasını birkaç yıl önce ilk kez öğretmeni nedeyimlediğim sıralarda, tek tek blokları tanıtıyorduk. O da etkili bir yöntemdi ama zamandan tasarrufun mümkün olduğunca uzağındaydı. Kaldı ki eğitimde kaliteli zaman  en büyük ihtiyaçlardan biridir denebilir. 

Kitabımız son bölüme kadar projeler ile ilerlerken son bölümde "Makey Makey" kiti hakkında bilgilendirmeler vermiştir.👋👋 Gerçekten de eğitimci yaklaşımını bolca gördüğüm bu kitap, herkesin eline alıp atölyesinde tutması gereken cinsten.

Yalnızca  sonlara doğru bir tık daha zor projelere yer verilebilirdi.💭

Keyifle kalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder