Bu Blogda Ara

ARDUİNO BİLEŞENLERİ



  • Arduino 'nun temel bileşenleri : 
  • Arduino Geliştirme Ortamı (IDE) 
  • Arduino Bootloader (Optiboot) - Derleyici (AVR-GCC) 
  • Arduino Kütüphaneleri 
  • AVRDude (Arduino üzerindeki mikrodenetleyici programlayan yazılım) 

Arduino Geliştirme Ortamı (IDE)

          Arduino yazılımı bir geliştirme ortamı olan IDE ve kütüphanelerden oluşur. Processing dilinin ortamına dayanan bu geliştirme ortamı Java dilinde geliştirilmiştir. Java dilini bilmek bu ortamda istenilen değişikliği yapma konusunda kullanıcıya çok fayda sağlayacaktır.

Arduino Bootloader (Optiboot) - Derleyici (AVR-GCC)

          Bootloader, Arduino üzerindeki bir bakıma programcı görevini üstlenir. Optiboot bileşeni Arduino 'nun bootloader bileşenidir. Bu bileşen, Arduino kartlarının üzerindeki mikrodenetleyicinin programlanmasını sağlayan bileşendir. Arduino’da kullanılan bootloader’ın ismi OptiBoot’tur. Ve çalışmaya başlayabilmesi için doğrudan mikrodenetleyiciye gelmeyen verileri programa aktarma görevini üstlenir.

Arduino Kütüphaneleri

          Kütüphanelerin, Arduino programının tanınmış ve popüler olmasındaki yeri ve önemi göz ardı edilemez bir gerçek. Kütüphaneler AVR-GCC ve AVR libc. Ile derlenip, C ve C++ dillerinde yazılmıştır.
          Programlama ve mikrodenetleyici kavramlarını ayrıntılı bir şekilde kavrayamamış bir insan bile bu kütüphaneler sayesinde kolayca programlama yapabilir. Programa dahil olan farklı ve kullanışlı kütüphanelerin dışında internet ortamında da çeşitli kütüphaneler bulmak mümkün. Geliştirme ortamı ile birlikte gelen kütüphaneler, Arduino içerindeki “Libraries” klasörünün altında yer alıyor.

AVRDude

          Derlenen kodların programlanması için kullanılan bileşendir.


Sorularınız için lütfen e-posta veya yorum seçeneği ile iletişime geçin. 

Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder