Bu Blogda Ara

ARDUİNO İLE NELER YAPILABİLİR?



Arduino açık kaynak kodlu geliştirilebilir bir ortam olduğu için kolay bir şekilde çevresiyle etkileşim kurup kullanıcı isteğine göre, değişik ve eğlenceli pek çok uygulama geliştirmeye olanak sağlar. Arduino kütüphanelerinin de yardımı ile kart üzerindeki analog ve dijital sinyaller işlenip programlama yapılabilir. Ses ve ışık sinyallerinden yardım alarak dış dünya ile ilgili çıktılar üretilebileceği gibi robotlar, ev otomasyon projeleri, drone vb gibi tamamen üreticinin hayal gücüne bağlı projeler ortaya çıkabilir.

Arduino, kendi kartını destekleyen pek çok yardımcı ek kart ve modül barındırmaktadır. Bunlar yardımıyla proje konusu ve işleyişi ilerletilebilir.

Arduino’nun sağladığı en büyük avantajlardan biriside bir fikri gerçeğe dönüştürme kolaylığıdır. Üreticinin yapması gereken tek şey, kendi hayal gücünü ve gerekli Arduino parçalarını bir araya getirmektir.

Ayrıca Arduino’nın desteklediği basit dil sayesinde pek çok ek kaynak bulmak mümkündür. Ücretsiz sunduğu yazılımları birçok işletim sistemini desteklediği için uygulama geliştirme sırasında uyum problemi yaşanmaz.

Sorularınız için lütfen e-posta veya yorum seçeneği ile iletişime geçin.
Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder