Bu Blogda Ara

Make: Arduino Kullanmaya Başlarken - Massimo Banzi ve Michael Shiloh

Öncelikle kitabımız, İnternet üzerinden  robotik alanında arayış içinde olan her bireyin ilgisini çekebilecek bir taslağa sahip. Fakat şu bilinmelidir ki, bir kitap ne kapağına ne de içindekiler kısmına bakılması yeterli görülerek satın alınmalıdır! Yöntem sıralaması doğru. Önce kitabın kapağına bakılmalıdır. Tasarım önemli çünkü kitaba ne kadar önem verildiğini yansıtmasıyla birlikte, kimse dışını beğenmediği bir şeyin içini merak etmiyor. Sonrasında içindekiler kısmı incelenmelidir. Bunun sebebi de, genel içerik itibariyle sizin ihtiyaçlarınıza hitap edip etmediğini bu kısımdan anlayabilirsiniz. Son olarak, içindekilerde yer alan herhangi bir ilginizi çeken bölüme girip ufak çaplı anlatım biçiminin ilgi çekici ve verimli olup olmadığının testini yapabilirsiniz. 

Bu yazımızda incelediğimiz "Arduino Kullanmaya Başlarken" kitabı genel kapak tasarımı bakımından sade ama hoş gibi görünse de içerik itibariyle  gözüm biraz renk aradı. İçerik tamamen siyah beyaz.


İçindekiler kısmına geldiğimizde ise, ön sözlerin ardından gelen toplam dokuz bölüm ve kitap sunumu ile ilgili açıklayıcı dört ayrı bölümle birlikte kitap sonlandırılmıştır. İçindekiler kısmının başlıkları benim ilgimi pek çekmese de belli başlı konulara ve problemlere değinilmeye çalışılmış.

1.Bölümde kitaba giriş yapılarak, hedef kitle ve mevcut programlama ile ilgili kısa bilgilendirmeler yapılmıştır.

2.Bölümde ise, devrelerle ilgili sökme, birleştirme, kurcalama vb. işlemlerin yapıldığı Arduino Stili başlığı altında bazı bilgiler verilmiştir.

3.Bölümde de arduino platformları incelenerek, port tanımlama vb. işlemlere değinilmiştir.

4. Bölümde ise, led yakıp söndürme işlemlerinden adım adım kod yazma işlemlerine, sistemin tanıtılması ve kodlama mantığı üzerine başlangıç düzeyde bir işleyiş söz konudur.

5. Bölümde, örnek uygulamalar ile dijital ve analog girişlere değinilmiştir.

6.Bölümde ise, yazarın özgün bir model olduğunu düşündüğü Leonarda kartı üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır.

7.Bölümde de, "Bulut ile Konuşmak"  başlığı altında ağ tabanlı lamba projesi yapılmıştır.

8. Bölümde otomatik bahçe sulaması sitemi uygulaması yapılarak, ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır.

9.Bölümde ise, projelerde ortaya çıkabilecek sorunları giderme yolları ve testler üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır.

İçeriğe ilişkin sunulan dört bağımsız bölümün ardından sonlandırılan kitabı, genel anlamda pek kullanışlı bulmadım. Kaliteli bir iki projenin dışında yeterli gelmeyen yayının, sadece bir iki proje için satın alınmasını anlamsız bulduğumu belirtmek isterim. Keyifle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder